Gå direkt till innehåll
Anna Palmstierna, utvecklingsbarnmorska RCC Syd
Anna Palmstierna, utvecklingsbarnmorska RCC Syd

Pressmeddelande -

Gynekologisk cellprovtagning 50 år

Gynekologisk cellprovtagning är en av Sveriges mest framgångsrika screeningverksamheter som har räddat många kvinnors liv. Stora utvecklingsinsatser har genomförts och ett helt nytt nationellt vårdprogram har nu sett dagens ljus. Följ med på resan till nya vårdprogrammet och primärscreening med HPV.

Tag tillfället i akt och kom till dagen då du får information om historiken, utveckling och forskning som har lett till hur vi arbetar idag, hur arbetet har räddat tusentals kvinnor.

Anna Palmstierna, utvecklingsbarnmorska på RCC Syd: - Vi kommer bland annat prata om hur vi kan göra cellprovtagningen säkrare, om pojkar kommer att inkluderas i skolhälsovårdens vaccinationsprogram HPV-vaccination och visa det nyligen framtagna webbutbildningsprogram som vi önskar att alla inom vårdkedjan cervixcancerprevention skall genomföra.


    Tid: 2 maj kl. 12.00-17.00

    Plats: Sankt Gertrud i Malmö

    Målgrupp: Personal från södra sjukvårdsregionen inom vårdkedjan cervixcancerprevention samt administratörer inom detta område. Du kan t.ex. vara barnmorska, cytodiagnostiker, patolog, dysplasibarnmorska, undersköterska, Bma, gynekolog eller kanslist. Press/Media är välkomna att delta.

    Kostnadsfritt

    Program och anmälan

    För frågor ang. seminariet, kontakta Anna Palmstierna, anna.palmstierna@skane.se

    Vid presskontakt: Jenny Patera, jenny.patera@skane.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


Regionalt cancercentrum syd (RCC Syd) är ett utav sex regionala cancercentrum i Sverige. Det är ett samarbete mellan Region Halland, Landstinget Blekinge, Region Kronoberg och Region Skåne för en bättre cancervård i södra Sverige.

Kontakter

Jenny Patera

Jenny Patera

Presskontakt Kommunikationsstrateg RCC Syd
Mimi Taylor

Mimi Taylor

Presskontakt Kommunikationsstrateg Regionalt cancecentrum syd 0725-383718