RCC Syd lyfter in rehabiliteringsfrågan i patientprocessarbetet
Nu satsar RCC Syd på arbetet med att förbättra cancerrehabiliteringen. Rehabilitering är inte en insats som man bara kan bocka av och sedan vara färdig med.
Nu satsar RCC Syd på arbetet med att förbättra cancerrehabiliteringen. Rehabilitering är inte en insats som man bara kan bocka av och sedan vara färdig med.
Med utgångspunkt i patienten och dennes perspektiv och förväntningar på den cancervård som erbjuds i Sverige samlades olika vårdgivare och professioner för att ta del av regionalt cancercentrums uppdrag och mål och för att själva bidra med erfarenheter och idéer för en ännu bättre cancervård.
RCC Syd har från starten i september 2010 gjort inspelning för webbtv av större möten och händelser. Syftet är att öppna dialogen och kontakten mellan alla som arbetar med cancervård inom RCC Syd så att patienter får bästa möjliga cancersjukvård enligt nya nationella riktlinjer och kriterier.
Trenden pekar mot en dubblering av antalet nya cancerfall fram till år 2030. Är en sådan kraftig ökning acceptabel när vi vet att cancer går att förebygga?
Läs bland annat om: • Dialogmöten med 800 gav framtidsmodeller • Samlad kompetens av bröstcancer ger stora vinster i Kronoberg • RCC Syd lyfter in rehabiliteringsfrågan i patientprocessarbetet • Diagnostiska centra väntas bli verklighet • RCC Syd lägger ännu större kraft på patientprocessarbetet 2012.
Hon säger själv att hon är ett levande bevis på en god cancervård, och hon har som anhörig följt många människor i kampen mot sjukdomen. Katarina Johansson har ett mångårigt engagemang i patientföreningsarbetet och nu är hon medlem i styrgruppen för Regionalt cancercentrum syd.
WEBB-TV - Invigning av virtuellt rondrum
Ny teknik med hög säkerhet ger revolutionerande möjligheter för alla sjukhus att enkelt delta i en samlad behandlingsplanering för patienter med cancer eller andra allvarliga sjukdomar. En framtidssatsning som kommer patienter i södra sjukvårdsregionen tillgodo.
Trots screening insjuknar varje år drygt 450 kvinnor i livmoderhalscancer och drygt 7 000 i bröstcancer och alltför många dör! Varför? Vad gör sjukvården för att minska cancersjukdom och för tidig död och vad kan göras bättre? Vad säger regionpolitikerna? Behövs mer resurser? Förändrade metoder?
Välkomna till pressträff i samband med invigningen av ett nytt och modernt virtuellt rondrum, en framtidssatsning som kommer patienter i södra sjukvårdsregionen tillgodo. Vi erbjuder press och media möjlighet att ”live” få uppleva en virtuell rond tillsammans med 6 sjukhus från södra Sverige. Tid: fredagen den 13 maj klockan 9.30 Plats: SUS Lund
SCAN B är ett omfattande forskningssamarbete i södra Sverige där man samlar in och studerar bröstcancerprover. Målet är att utveckla nya bättre diagnostiska test för att bättre kunna bedöma hur aggressiv bröstcancern är. För patienten innebär detta att man kan skräddarsybehandlingen för att bland annat kunna undvika för lite respektive för mycket behandling.
Regionalt cancercentrum syd (RCC Syd) är ett av sex regionala cancercentra som håller på att ta form i Sverige. Målet är att samordna insatserna så att färre insjuknar, fler botas och omhändertagandet förbättras.